Haptotherapie
body of water near shoer r

Wat is haptotherapie?

Haptotherapie is een persoongerichte therapievorm die zich vooral richt op het meer bewust raken van jouw gevoelens en hoe deze voelbaar zijn in jouw lijf. Om (weer) beter in staat te zijn in contact met jezelf te komen. Tijdens een sessie doen we dit door middel van gesprek, ervaringsoefeningen en aanrakingen.

Wanneer kan haptotherapie helpen?

Haptotherapie kan jouw verder helpen wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met stress of burn-out klachten, (faal)angsten of depressieve gevoelens, niet lekker in je vel zitten, fysieke overbelasting, (psycho)somatische klachten, niet goed kunnen ontspannen, verlies en rouwverwerking, problemen met relaties, meer willen leren voelen of slaapproblemen.

Wat doet haptotherapie?

Tijdens een sessie gaan we onderzoeken hoe jouw patronen werken; Hoe denk je? Wat voel je? En wat doe je? Dit doen we door in gesprek te gaan, een oefening, met materiaal of een interactie-oefening te doen, of door middel van een aanraakoefening op de behandeltafel. Door deze verschillende manieren creëren we bewustzijn en helderheid op jouw denken, voelen en handelen. De samenhang tussen denken, voelen en handelen meer bewust krijgen, geeft keuzevrijheid. En keuzevrijheid geeft invloed op situaties.

Hoe werkt een behandeltraject?

Als eerste starten we met een intake; we maken kennis met elkaar en kijken we naar jouw hulpvraag. Meestal gaan we tijdens deze intake ook aan de slag met een ervaringsoefening. Een kennismaking met voelen en ervaren. Door deze oefening krijg je gevoel bij haptonomie en of het bij je past. In de eerste volgende sessies gaan we jouw hulpvraag verder onderzoeken en werken we samen toe naar een behandelplan. Ook bekijken we samen hoeveel sessies jij hiermee aan de slag wilt gaan.

Een sessie duurt ongeveer 45 tot 60 minuten en kost 85 euro.