Heptade
Het getal nummer 7

Wat betekent Heptade?

Heptade betekent in het Grieks ‘zeven-heid’. In het algemeen wordt het getal 7 geassocieerd met spiritualiteit en geluk. Zo kennen we bijvoorbeeld de zeven wereldwonderen, zeven continenten, zeven kleuren van de regenboog en zeven dagen van de week. Deze voorbeelden geven aan dat het geluk van het getal 7 te maken heeft met heelheid, een gevoel van ‘dit klopt’, en niet (altijd) berust op toeval.

Daarnaast is het getal 7 een getal van wijsheid en occulte kennis, van denkende wetenschap en van de onbewuste geest. 

Waarom de naam Heptade?

Mijn verbintenis met het getal 7 is ontstaan uit het feit dat mijn familienaam Sieben is. In het Duits betekent dit zeven. Als meisje stond het voor mijn geluksgetal en in het volleybalteam waar ik destijds speelde, speelde ik het liefst met het rugnummer 7. 

Nadat ik mijn opleiding bij Synergos tot haptotherapeut had afgerond en bezig was met het starten van mijn eigen praktijk, wilde ik graag mijn familienaam op één of andere manier in de praktijknaam verwerken. De benaming van het getal 7 in het Grieks, Heptade, combineert voor mij op een hele natuurlijke manier met haptonomie. Dat, toen bleek waar het getal 7 in zijn geheel voor staat, voor mij volledig overeenkomt met waar mijn persoonlijke ontwikkeling tot haptotherapeut toe heeft geleid; heelheid, bewustwording, gevoel, spiritualiteit en wijsheid, was mijn keuze snel gemaakt.