Over mij
tilt shift lens photography of purple flowers

Over mij

Bewegen is altijd al mijn grootste passie geweest. Als klein meisje was ik altijd en overal aan het bewegen; rennen, klimmen, fietsen, voetballen, noem maar op. Mijn ouders omschreven mij in die tijd als een kleine wildebras.

Het was dan ook al snel duidelijk dat het doorlopen van de Sportacademie de enige juiste keuze was voor mij, en op die manier van bewegen mijn beroep te kunnen maken.

Na het afronden van de Sportacademie heb ik me in de eerste jaren in het middelbaar onderwijs vooral gericht op het in beweging krijgen van jongeren. Inmiddels coach en begeleid ik sinds ruim 15 jaar toekomstige instructeurs en trainers op weg naar professionaliteit op de opleiding Sport en Bewegen. Daarnaast ondersteun ik als topsportcoördinator jonge topsporters bij het uitvoeren van hun duale carrière binnen het ROC.

Gedurende mijn loopbaan als docent Lichamelijke Opvoeding heeft mijn interesse voor het ‘in beweging willen krijgen’ van mensen zich verschoven naar passie voor ‘wat beweegt mensen?’. Ieder individu heeft voor zichzelf een andere beleving, intentie en motivatie om te doen wat hij of zij doet. Wat maakt dat jij doet wat je doet? Ben je daar bewust van? Op welke manier interacteer jij daarmee met jouw omgeving? Komt de intentie die jij hebt en inzet ook op die manier over op de omgeving? Wat maakt dat je reageert zoals je reageert? Welke emoties liggen hier aan ten grondslag?

Tijdens mijn opleiding bij Synergos tot haptotherapeut heb ik ervaren dat bewegen en emoties onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ieder heeft een eigen grondpatroon van bewegen, een eigen manier van interactie met de omgeving en een eigen beleving van deze interactie. Allemaal met eigen kwaliteiten en valkuilen. Balans vinden en balans houden tussen deze kwaliteiten en valkuilen, tussen denken, voelen en handelen is een hele uitdaging. Het is mijn passie om dat samen met jou te onderzoeken en in beweging te brengen. Zoals Albert Einstein heeft gezegd; ‘Life is like riding a bicycle; To keep your balance you must keep moving.’

Hanneriek Brand Sieben Ik ben Hanneriek Brand-Sieben.
Samen met mijn man en 3 kinderen woon ik Dalen.