Wat zeggen anderen
pathway in wheat field

Benieuwd naar de ervaringen van anderen?

Op deze pagina lees je de ervaringen van anderen.

Yke

juni 2023

Mijn naam is Yke en ik ken Hanneriek als haptonoom sinds 2019. Ik kreeg klachten van algehele stijfheid in mijn totale lichaam. Ik had moeite om mijn sokken aan te trekken en mijn veters te strikken. Ik kon gewoon niet meer bukken en “in de bocht” om het zo maar te zeggen. 
Door een intake gesprek met Hanneriek te voeren en een goede uitleg van wat haptonomie nu eigenlijk inhoudt legde ik al snel het verband met het overlijden van mijn man het jaar daarvoor en het aantrekken van een “harnas” om mijzelf overeind te houden.
Door meer inzicht te krijgen in mijn eigen overlevingsstrategieën en de bijkomende valkuilen is het voor mij nu mogelijk om bewuster door moeilijke perioden heen te komen. Af en toe nog een beetje bijsturing van Hanneriek en ik ga weer als een speer. Een echte aanrader voor diegene die willen weten hoe hun eigen lichaam en geest met elkaar verbonden zijn.

Theo

maart 2023

Haptonomie heeft me bewust gemaakt van de "kracht" van mijn lichaam. Ik kan nu vertrouwen dat deze kracht mijn tool is om mijn persoonlijke proces aan te kunnen in moeilijke tijden. 
Haptonomie heeft me ook bewust gemaakt van de "rustbehoefte" van mij lichaam. Uitgeputheid liet ik rationeel amper toe uit angst voor luiheid. Nu luister ik veel beter naar mijn lichaam en merk dat bij toelaten van rust, rationeel benoem ik hett als lui gedrag, dat ik uiteindelijk weer in actie kom.
Iets waar ik steeds weer van opkijk en vooraf niet verwacht. 

Hanneriek als therapeute heeft de kunde en vaardigheid om emoties die ik heb vaak goed aan te voelen. Door te benoemen wat bij haar gebeurd kwam een innerlijk proces tot bewustwording op gang die dan "bekeken"  kon worden in de sessie. Dit gaat dan o.a. om angsten, spanning, vaste patronen die we tegenkomen. Meestal zijn het moeilijkheden die we ingaan en daarbij ook de kwaliteiten van mij  lichaam die als tool gebruikt kan worden.